Ашим Асан и синът му Фаик вдигнаха протестна шатра до Съдебната

...
</TD
>Ашим Асан и синът му Фаик вдигнаха протестна шатра до Съдебната
Коментари Харесай

Асан: Липсват 17 000 евро, 1.3 кг злато, техника, документи и дори килимчето за молитва

Ашим Асан и синът му Фаик подвигнаха протестна шатра до Съдебната палата в Пловдив. Демонстрацията е срещу разрушаването на 4-етажната къща на семейството в " Аджисан махала ". Според институциите постройката е противозаконна, без нужните строителни бумаги и позволения и бе съборена. Сега Ашим Асан стачкува с 10-дневна гладна стачка против дейностите на полицията, заяви самият той пред камерата на Plovdiv24.bg .

Ашим Асан е имал позволение за започването на митинг през днешния ден пред постройката на ОДМВР-Пловдив на ул. " Княз Богориди " № 7, издадено на 29 март и подписано от заместник-кмета по публичен ред и сигурност. Миналия петък обаче кметът разпорежда протестната шатра да се нарежда на ул. " Иван Вазов " №20, само че минимум на 50 метра от постройката на Административния съд.

Самият Асан схванал едвам тази заран, че не може да стачкува пред полицията, когато с доближени отишъл да разпъва палатката. Твърди, че незабавно пристигнали 40 униформени, които почнали инспекция на персоналните карти на хората, почнали да ги плашат и ги изгонили. Протестиращите били принудени да реалокират шатрата си против постройката на ОДМВР, до Съдебната палата. 

Ашим Асан твърди, че събарянето на къщата му е било нелегално, тъй като е подхванато преди Върховен административен съд да се произнесе по жалбата му. Според фамилията, от вкъщи са изчезнали доста движимости, багаж, даже покрива и дограмата били откраднати. По думите на Асан, липсват над 17 000 евро, 1.3 кг злато, скъпа техника, документи и даже килимчето за молитва. 

Действията на Министерство на вътрешните работи са ориентирани против малцинствата и по този начин полицията ще взриви етническия мир в Пловдив, съобщи Асан. Поискал и изиска среща с вътрешния министър и с президента, с цел да ги запознае с проблема.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР